Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

15o ΑΝΟΙΚΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2017 (Προκήρυξη, αφίσα)

15o   ΑΝΟΙΚΤΟ   ΑΤΟΜΙΚΟ   ΣΧΟΛΙΚΟ   ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  
ΔΗΜΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 2017     
1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΑΡΧΗ: Διοργανώτρια αρχή των αγώνων είναι η Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

2. ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ ΤΩΝ  ΑΓΩΝΩΝ: Τους αγώνες διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Μουδανιών με ανάθεση  και σε  συνεργασία με την Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

3ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Τα νήπια & οι μαθητές-τριες  της Πρωτοβάθμιας και της  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης   των  ΔΗμΩΝ Χαλκιδικησ.

3.1   Οι  αγώνες θα γίνουν στις εξής 11 κατηγορίες  μαθητών και μαθητριών:

Α.Α.
ΤΑΞΗ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
1

Νηπιαγωγείο
2
Α΄
Δημοτικού
3
Β΄
Δημοτικού
4
Γ΄
Δημοτικού
5
Δ΄
Δημοτικού
6
Ε΄
Δημοτικού
7
ΣΤ΄
Δημοτικού
8
Α΄
Γυμνασίου
9
Β΄
Γυμνασίου
10
Γ΄
Γυμνασίου
11

Λύκεια

4. ΧΩΡΟΣ ΑΓΩΝΩΝ:  Οι αγώνες θα γίνουν στον Άγιο Μάμα Χαλκιδικής, στην περιοχή της εμποροπανήγυρης του Αγίου Μάμα, στην αίθουσα του ΕΠΟΚΑΜ. 

5.  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΑΓΩΝΩΝ- ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Κυριακή 05.03.2017 με ώρα έναρξης  10:00 π.μ.
Γύροι 1ος  - 5ος : 10:00 - 14:00
Απονομές :  14:45 περίπου.
Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας της οποίας το link θα βρείτε στην ιστοσελίδα της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. (theschess.wordpress.com) και θα λειτουργεί από τις 20/02/2017. 
Για διευκόλυνση και για την έγκαιρη έναρξη των αγώνων παρακαλούνται όλοι οι μαθητές να δηλώσουν τη συμμετοχή τους μέσω της πλατφόρμας αυτής. Μόνο όσοι έχουν πλήρη αδυναμία να κάνουν ηλεκτρονική δήλωση μπορούν να δηλώσουν τη συμμετοχή τους με φυσική τους παρουσία στο χώρο αγώνων  την Κυριακή 05.03.2017 από τις 09:00 π.μ  έως τις 09:30 π.μ.. Επιβεβαιώσεις τνς συμμετοχών θα γίνονται στο χώρο των αγώνων την Κυριακή 05.03.2017 μέχρι τις 09:45 π.μ. Τα ωράριο θα τηρηθούν αυστηρά. Όσοι δηλωθούν εκπρόθεσμα θα μπουν στη κλήρωση του 2ου γύρου.


6. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΓΩΝΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ελβετικό 5 γύρων με  χρόνο  σκέψης  10΄ για  τον κάθε  παίκτη  για  όλη την παρτίδα και προστιθέμενο χρόνο 5’’ για κάθε κίνηση από την πρώτη κίνηση. 
Αν ο αριθμός των συμμετοχών σε μια τάξη είναι από  7 έως 10  άτομα  το σύστημα θα είναι Ελβετικό 5 γύρων ενώ αν οι συμμετοχές είναι 6 ή λιγότερες το σύστημα αγώνων θα είναι Πουλ με τον ανάλογο αριθμό γύρων. Ισχύουν  οι  κανονισμοί  της  FIDE  και  ειδικότερα  οι  κανονισμοί  για  το  ΓΡΗΓΟΡΟ  ΣΚΑΚΙ  (RAPIDPLAY).

7. ΠΡΟΚΡΙΣΕΙΣ:   

ΜΑΘΗΤΕΣ

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ

ΑΝΑ  ΤΑΞΗ
ΣΥΝΟΛΟ
55
22
7 – 5/2
77

7.1  Σε κάθε πρωτάθλημα προκρίνεται ο προβλεπόμενος αριθμός μαθητών  και  μαθητριών  με  κριτήριο  την  θέση  τους  στη  γενική  κατάταξη.  
7.2  Προκρίνονται οι δύο πρώτες μαθήτριες της Γενικής Κατάταξης ανά τάξη και οι πρώτοι/ες πέντε της Γενικής Κατάταξης αφαιρουμένων των δύο κοριτσιών.
7.3  Αν δεν υπάρχει ο ζητούμενος αριθμός μαθητριών σε κάποια τάξη , τότε αναπληρώνεται από τον επόμενο μαθητή. Στην περίπτωση που κάποια τάξη έχει λιγότερες συμμετοχές από τις προβλεπόμενες προκρίσεις , αυτές θα αναπληρώνονται από τις τάξεις με τις περισσότερες συμμετοχές , μία ανά τάξη , κατά φθίνουσα σειρά ξεκινώντας από την τάξη με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετοχών.
7.4  Βασικός όρος για να δικαιούται  ένας μαθητής ή μια μαθήτρια πρόκριση στην επόμενη φάση (Τελική Φάση Ατομικού Σχολικού Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής 2017) είναι να έχει  συγκεντρώσει τουλάχιστον δύο βαθμούς στους 5 αγώνες , διαφορετικά εφαρμόζεται το 7.3

8.  ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
ΚΥΠΕΛΛΑ: Με κύπελλο βραβεύεται ο πρώτος της γενικής κατάταξης και το πρώτο κορίτσι σε κάθε τάξη.
ΜΕΤΑΛΛΙΑ: Με μετάλλια  βραβεύονται ο 2ος. ,  ο 3ος και ο 4ος  της γενικής κατάταξης και το 2ο, το 3ο  και το 4ο  κορίτσι της γενικής κατάταξης σε κάθε τάξη.
Με μετάλλια θα βραβευθοούν επίσης  ο 1ος, 2ος και 3ος  μαθητής/μσθήτρια της γενικής κατάταξης κάθε τάξης που δεν θα έχουν  αθλητικό δελτίο σκακιστή.

9.  ΑΡΣΗ ΙΣΟΒΑΘΜΙΑΣ:
α) Το μεταξύ των ισόβαθμων τουρνουά (εφόσον έχουν αγωνισθεί όλοι μεταξύ τους).
β) Buchholtz cut 1, μετά την αφαίρεση της χαμηλότερης βαθμολογίας των αντιπάλων,
γ) Buchholtz,
δ) Sonneborn – Berger.
ε) Αριθμός νικών.
στ)  Αγώνες μπαράζ (Ο αριθμός και το είδος των μπαράζ θα καθορισθεί από τον  επικεφαλής  Διαιτητή).

10. ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΩΝ: Κωνσταντινίδης Μιχαήλ
11ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γράψα Γεωργία

12ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σίσκος Δημήτριος
Οι διαιτητές αίθουσας θα ορισθούν από την Τ.Ε.Δ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ.

13ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ: Ίσκος   Αλέξανδρος                        

14ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ: Υποβάλλονται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Ενστάσεων με παράβολο  50  ευρώ,  το  αργότερο  αμέσως  μετά την λήξη  της  υπόψη παρτίδας. Εκδικάζεται αμέσως από Τριμελή Επιτροπή που ορίζεται μετά την έναρξη του 1ου γύρου. 
Ένσταση  μπορεί  να υποβάλλει   ο  ίδιος  ο  παίκτης  ή  ο  οποιοσδήποτε  συνοδός  του.

15. ΓΕΝΙΚΑ:
15.1 Αν μια παρτίδα στην οποία δεν χρησιμοποιείται χρονόμετρο, δεν τελειώσει στον προβλεπόμενο χρόνο σκέψης, ο διαιτητής θα αποφασίζει με κριτήριο την θέση των αντιπάλων σε συνδυασμό με τα  εναπομείναντα  κομμάτια.  Η  απόφαση  του  διαιτητή  θεωρείται  τελεσίδικη.
15.2  Στην αίθουσα αγώνων επιτρέπεται η παραμονή ΜΟΝΟ των αγωνιζομένων παικτών, των διαιτητών, του προσωπικού  της  διοργάνωσης, εκπροσώπων Αρχών και Δημοσιογράφων. 
15.3  Ο  Οργανωτικός Διευθυντής Αγώνων θα έχει και το καθήκον ενημέρωσης των γονέων και συνοδών για  οποιοδήποτε θέμα  της διοργάνωσης.
15.4  Η είσοδος στο Γραφείο  Κληρώσεων  θα επιτρέπεται  μόνο στους διαιτητές. 
15.5  Η ενημέρωση του πίνακα ανακοινώσεων  αποτελεί  αποκλειστική  ευθύνη  του Οργανωτικού Διευθυντή Αγώνων και  του Βοηθού Επικεφαλής  Διαιτητή.
15.6  Αν  ένας  παίκτης απουσιάσει  αδικαιολόγητα σε ένα γύρο αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.
15.7 Για ότι δεν προβλέπεται στην παρούσα προκήρυξη αρμόδιο είναι το Δ.Σ. της Ε.Σ.Σ.Θ.-Χ. του οποίου  οι αποφάσεις είναι τελεσίδικες.

    16.  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:   Στον κο.  Λαγογιάννη Στυλιανο , τηλ : 6973 552060.